Столичната болница Проф. д-р Александър Чирков“ днес организира безплатни профилактични кардиологични прегледи

...
Столичната болница Проф. д-р Александър Чирков“ днес организира безплатни профилактични кардиологични прегледи
Коментари Харесай

Болница „Проф. д-р Александър Чирков“ с безплатни прегледи за деца


Столичната болница „ Проф. доктор Александър Чирков “ днес организира безплатни профилактични кардиологични прегледи за деца, които са лишени от наставнически грижи. Инициативата е част от благотворителната стратегия на лечебното заведение, което годишно организира акции в помощ на обществото и уязвимите групи. „ Тази благотворителна самодейност има за задача лекарите да прегледат децата от домовете и да открият дали при тях няма някакви отклонения. Логично е, когато децата имат загрижени за тях родители, те да ги заведат на доктор и по този начин ние да открием някои вродени сърдечни болести. Така че нашата цел е да открием възможни болести при децата, които са лишени от майчина грижа “, изяснява за bTV доцент доктор Пенчо Кратунков.
В дните преди Коледа медиците посещават децата, настанени в центрове от фамилен вид, и организират цялостен кардиологичен обзор. Целта е да се помогне за профилактиката, диагностиката и лекуването при положение на нужда. Специалистите мерят кръвното на децата и преслушват белите им дробове, вършат им също по този начин електрокардиограма (ЕКГ) и ехокаргиография.
„ Може би тук е момента да кажа, че през декември се навършват 20 години откогато медиците са почнали интервенционалното лекуване на вродени сърдечни малформаци. Първоначално стартирахме с междупредсърден недостатък “, изясни още доцент доктор Пенчо Кратунков. Благотворителната акция стартира на 10 декември и все още всички малчугани са се оказали здрави, оповестяват още от лечебното заведение
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР